första kursmomentet

2010-09-29 @ 23:15:14
Nu anser jag mig äntligen vara klar med alla essäfrågor, vilket betyder att efter den muntliga redovisningen av grupparbetet imorgon så är första kursmomentet avklarat. Förutsatt att jag då skrivit ut och lämnat in essäfrågorna och temapapperet, såklart. Men åh, vad skönt det känns, haha!

En hel helg får jag innan jag måste börja tänka på pluggande igen, wiho. Under den första månaden som studerande  har jag hunnit ändra mig säkert tjugosju gånger om huruvida jag valt tokrätt eller tokfel utbildning. Och alla varianter däremellan. Just nu vet jag bara att jag är sjukt trött och att jag hade tänkt sova sjukt gott i natt!

Natti!

höst

2010-09-26 @ 14:56:39
Jag sitter i vanlig ordning och varvar skolarbete med kaffe, facebook, bloggande och lite bildredigering. Jag har endast Gimp att använda mig av vad det sistnämnda beträffar, och jag är inte ett dugg haj på det. Jag saknar Photoshop.

Det är hur som helst sjukt fina höstdagar nu, och jag vill egentligen bara dokumentera detta så att jag inte ska glömma bort hur min angenäma utsikt från balkongen ser ut! Man vill bara klä på sig och he ut sä i finvärä. (Svensk översättning: Man vill bara klä på sig och bege sig ut i det fina vädret.) Det är i sådana lägen det är synd att jag skjutit upp alla uppgifter på tok för länge för att kunna hitta på något vettigt. Att blogga gills inte.

 

Jag har förresten kommit på att ö är en ganska ful bokstav. Många ord blir fula då de innehåller ö. Med vissa ord är dock svårt att vara objektiv i sin bedömning. Höst, till exempel. Är ordet fint eller är det bara företeelsen som är fin? Är ordet ganska fult? Höst. Bröst. Östen. Örjan. Möte. Löv. Kön. Jag vet inte.

another world

2010-09-25 @ 17:41:07
Igår var det en fin kväll. Lillebror var här och åt middag och därefter satt jag och Simon uppe och drack vin och pratade till typ klockan fyra på morgonen. Av någon anledning vaknade jag ändå helt utvilad klockan nio i morse och städade hela köket och toaletten, haha! Jag har även hunnit med att gå en fantastiskt härlig promenad ner på stan idag och köpt en finfin kudde och två ljuslyktor, fikat och gått hem igen. Nu har jag precis städat mitt rum och tänkte sätta igång med lite pluggande innan jag fastnar vid datorn... Jag ville egentligen bara säga att jag har haft en sjukt bra (och produktiv) dag hittills!



Nu när jag ändå varit så duktig och städat (för en gångs skull) så måste jag ju ändå passa på att visa en bild på mitt nuvarande rum på Valhalla. En bit av det iallafall! Tesla står och nosar på golvet. Osv.


wednesday

2010-09-22 @ 17:37:56
Första muntliga redovisningen är avklarad, fantastiskt skönt! Givande med feedback direkt efteråt också. Jag är med andra ord i princip helt klar med examination 2 nu, det är källförteckningen som ska fixas till bara. De andra två är påbörjade och deadline är nästa fredag, det här ska gå bra (intalar mig själv).

Annars kan jag konstatera att mitt val av laptop inte var ultimat i runtsläpningssyfte. Smärta i axlarna, nyckelbenen och höfterna är resultatet av att ha släpat runt på aset en hel dag, haha! Men jag ville ha ett lite bredare användningsområde än bara plugg och randomsurfande, så jag är ändå nöjd. Så det så!

Jag verkar ha blivit lite sjuk igen. Har visserligen varit det mer eller mindre ända sedan jag flyttade hit, men nu känner jag mig extra hängig. Nä, vet ni vad. Lite mat (typ makaroner och korv för tredje dagen i rad, varierad kost, heja heja) och strategispel på det här borde göra susen!

lostwinds

2010-09-20 @ 20:28:24
Jag har suttit och spelat världens raraste spel till Wii idag! Jag har visserligen pluggat också,
inte riktigt lika mycket som jag enligt mig själv borde ha gjort, men ändå. Jag har haft viktigare saker för mig, jag är ju vinden!



Jag vet att allting ordnar sig, på ett eller annat vis. Jag kommer göra kloka och mindre kloka
val, men i slutändan är det få av dem som överhuvudtaget spelar någon roll. Jag vet det.
Jag vet att jag inte borde oroa mig i onödan, att jag ska leva lite mer och tänka lite mindre.
Jag vet, så varför inte leva som jag lär? Jag vet inte.

Frustration över mig själv och mina känslor just nu. Frustration över skolan, över mitt
eviga missnöje, över min icke existerande självdisciplin. Jag hoppas att ingen framtida
arbetsgivare någonsin har vägarna förbi min blogg. Adjöss.

there are consequences...

2010-09-18 @ 23:10:06


... to breaking the heart of a murdering bastard.


(ibland har man fin utsikt dock)

utan tvivel är man inte riktigt klok

2010-09-15 @ 17:17:27
Jag sitter och formulerar lite svar på en utav essäfrågorna som ingår i en av examinationerna, och jag måste säga att jag faktiskt tycker att det här ämnet (Informatik) kan vara riktigt intressant! Det är dock inte alltid min pluggmotivation är på topp, så jag får passa på när jag lyckas koncentrera mig emellanåt... och varva det med lite bloggande och facebookande. Hähä.

Jag har fått både mitt första studiemedel och min sista lön den senaste veckan så jag känner mig ju wealthy som fan nurå. Jag lyxade till det genom att köpa lite rostbiff och annat gott idag, inte illa va?

study study study

2010-09-07 @ 18:48:09
Jag har nu varit studerande i drygt en vecka, och jag har inte riktigt kommit in i det än måste jag medge. Just nu är jag trött och tämligen kaffesugen efter att ha spenderat två timmar i skolan (+ två timmars pendlande för att komma dit och tillbaka), ätit middag och diskat.

Vi håller för övrigt på med systemteori just nu och har blivit tilldelade en uppgift där vi gruppvis ska analysera ett företag utifrån vissa punkter. Kort sagt. Typ. Så nu vet ni precis vad jag sysslar med när jag inte befinner mig här! Haha. :]

Om

1up