första advent

2010-11-28 @ 17:40:24

Nu har jag pyntat i lägenheten, ätit pepparkakor med ädelost och tänt massa ljus.
Till veckan vankas det glöggkväll, pluggande och förhoppningsvis julklappsinköp.

 

Värre kan man ju ha det, ändå.

 



 


livets uppkäftighet

2010-11-21 @ 14:51:04
Pappershögar som faller i golvet. Naglar som är så korta så det gör ont. Klumpen i halsen som inte går att svälja bort. Hunger när man inte orkar laga mat. En trögtänkande hjärna. Objektorientering på en söndag. Obokade tvättider. Stökiga rum. En sol som går ner alldeles för tidigt. Laptoptangentbord. Torra läppar. Sår på tungan. En otäck oförmåga att prata med människor.

Jag tror det är på ren djävulskap.

whine.

2010-11-18 @ 15:42:26
Usch, usch, usch vad jag inte tycker om den här oinspirerande och energilösa sinnesstämningen jag befinner mig i. Jag är som vanligt ofokuserad på sådant jag borde ta tag i, men jag kan åtminstone meddela att jag klarade tentan (fast det vet nog alla via facebook redan). Det är dags att ta tag i de nya uppgifterna. Ja, som det framgår av mina senaste blogginlägg så kretsar mycket kring skolan just nu.

Det slog mig förresten att det är första advent nästa helg. Mysigt. Det kommer lägligt. Jag har försökt bestämma mig för en sak; om jag vet att jag borde ta tag i någonting som jag inte tar tag i, så ska jag antingen se till att ta tag i det eller så ser jag till att göra det vid ett senare tillfälle - utan att må dåligt över att jag inte tar tag i det jag borde ta tag i precis när jag borde. Det kommer att bli en utmaning, minsann.

Annars har jag ju börjat titta på House. Jag har precis inlett den tredje säsongen (det som är så skönt med att ligga tokefter med serier är att man kan se hur många avsnitt man vill utan att behöva vänta på att nästa ska komma). Jag gillar House!


sunday

2010-11-07 @ 11:32:42
Jag har faktiskt ingen aning om hur det gick på tentan. Jag svarade (mer eller mindre) på varje fråga, men det återstår att se om det räcker till. Hur som helst så ska jag förtränga eländet tills resultatet kommer. Fredagskvällen avrundades iallafall med förfest och utgång med folk ur klassen, jag hade riktigt trevligt faktiskt!

Idag hade jag tänkt städa och kika runt på internet efter potentiella julklappar. Imorgon börjar ett nytt kursmoment. Systemutveckling och organisationsförändring. Det kan säkert bli... intressant.

Nu blir det kaffe! Pigg och fräsch.

tusan också

2010-11-04 @ 08:58:16
Jag börjar bli sjuk sådär lagom till tentan. Det känns värre idag än igår. Hostar, kraxar, snorar och är slö i hela huvudet. Det känns helt enkelt inte okej.

Hur som helst så har jag inte mycket annat till val än att försöka plugga så hårt det bara går idag, och sedan hoppas på någon form av mirakel imorgon. Det här kommer bli min död, hej och hå.

tenta och lägenhet

2010-11-01 @ 22:21:28
Tentan närmar sig med en aning för stora steg för att jag ska tycka att det känns okej. CPU, ALU, sekundärminne, binära tal, minnesdataregister, minnesadressregister, operativsystem, cacheminnen, primärminnen... Aah?! Jag är väldigt osäker på hur jag ska lyckas strukturera upp allting i huvudet tills på fredag.

Nåväl, imorgon är det redovisning, och eftersom jag tydligen blivit godkänd på de två löjliga uppgifter vi haft hittills så är det bara tentan kvar att oroa sig för efter det. 

Vi fick förresten titta på lägenheten idag. Den var jättefin och vi fick prata med några trevliga studenter som bor där för närvarande, dock är det en hel del som är oklart och det känns inte helt bra. Vi fortsätter hur som helst leta och hoppas att det dyker upp någonting som känns fint.

Om

1up