fredagsmyyys

2010-10-29 @ 21:03:34
Idag har jag varit hemskt produktiv och tvättat, köpt lakan samt fyllt på mitt pendlarkort! Som belöning har jag shoppat lite, bjudit mig själv på fläskfilé och tagit ett badkarsbad med mycket skum och tända ljus.

Om en vecka är det tenta, och det firar jag med lite chips och godis ikväll. Kanske är det någonting bra på TV? Jag ser i stort sett aldrig på TV, så jag har ingen aning. Är det nördigt att skriva TV med stora bokstäver? Tv. Teve. TV. Te le vi si on.

Mitt hår luktar smultron, hej och hå.

Jag vill förresten att det ska bli första advent så att man får börja julpynta! Jag vill köpa julklappar att slå in och ge bort! Äta lussebullar! Dricka glögg! Titta på Mysteriet på Greveholm och The Nightmare Before Christmas! Wiiiho.

"vi har kört på en människa"

2010-10-26 @ 21:28:51
Usch, vilken påfrestande dag. Jag klev för det första upp klockan fem i morse, så jag har varit väldigt trött hela dagen. Därefter har jag varit på en föreläsning utan få in någon ny kunskap i huvudet, jag har relativt passivt deltagit i grupparbete och klockan 16:15 satte jag mig på tåget hem.

Kanske fem minuter efter att vi börjat åka så tvärbromsar tåget - vilket inte varit en helt ovanligt förekommande företeelse denna höst - så jag suckar och antar att det är det berömda signalfelet som är i farten. Det är det inte. Efter kanske tio minuter får vi reda på av en konduktör att räddningstjänsten är på väg och att det är en människa vi kört på. En person som sitter i samma vagn som mig säger snabbt att han är läkare och frågar om det är någon idé att försöka göra något, men får till svar att det är lönlöst.

I två timmar sitter vi och väntar på att få åka vidare. När vi till slut börjar rulla igen så utlovas mackor till de tålmodiga resenärerna (något som var lite lustigt då jag och Anton suttit en stor del av väntetiden och diskuterat att vi minsann borde bli erbjudna mat ombord för att slippa svälta ihjäl). Däremot blev vi blåsta på mackorna. Skitdag.

hope there's someone

2010-10-24 @ 18:14:00
Livet är så sjukt orättvist och oförutsägbart. Och man får återigen en känsla av att man verkligen borde uppskatta det man har. Det borde vara en självklarhet, men det är någonting som åtminstone jag har en tendens att glömma bort, eller ibland bara ignorera. Jag misstänker att jag inte är ensam. Jag känner mig så otacksam och bortskämd när jag sätter mina egna bekymmer i proportion till vissa andras (även om man inte kommer någon vart med att alltid tänka så). Jag tror ni förstår vad jag menar.



Hope there's someone
who'll take care of me

When I die
Will I go?

Hope there's someone
who'll set my heart free

Nice to hold
When I'm tired

There's a ghost on the horizon
When I go to bed
How can I fall asleep at night?
How will I rest my head?

Oh I'm scared of the middle place
Between light and nowhere
I don't want to be the one
Left in there...

lättnad

2010-10-20 @ 08:43:17
Jag blev väl godkänd på första kursmomentet och överträffade därmed verkligen alla mina förväntningar! Sjukt skönt. Idag måste jag dock fokusera en aning på det nuvarande momentet; jag ska skriva om HTML och helst börja på PM'et också.

Nu; frukost!

ibland...

2010-10-17 @ 16:45:42
... är diskbänken faktiskt städad och fin. Jämfört med hur den kan se ut, hoho.

 

Jag har precis lagat mat (broccoligratäng). Mycket gott. Jag är ett geni.
(Erik tyckte inte att det fanns något genialt i att göra broccoligratäng. Han har fel.)


like a pen

2010-10-16 @ 19:45:52
Jag har spenderat dagen i Sundsvall och gjort av med mycket mindre pengar än jag tänkt, det borde väl kännas bra? Jag sitter faktiskt och mår väldigt bra, precis nu. Det kan vara värt att dokumentera. Jag har nya strumpor, nya doftljus och en ny vattenkanna.

I veckan hoppas jag på att få titta på en lägenhet i Umeå och att jag klarat examinationerna. Jag skulle bli så överdrivet nöjd, men det är nog dumt att hoppas på för mycket där. Äsch.

eländes elände

2010-10-14 @ 16:06:33
Dagens Umeå-resa var då rakt ingen angenäm upplevelse.

När jag gick till bussen i morse så var det storm med inslag av snöblandat regn. Väl framme i Umeå var det storm med inslag av regnblandad snö, ungefär. Detta resulterade i slask och således även i att mina fötter var allt annat än torra när jag var framme vid tågstationen efter föreläsningen. Till råga på allt så visade sig tågeländet vara ersatt av en buss.

Jag kan nu konstatera att...

... mina vinterskor inte är vattentäta.
... det börjar kännas eländigt att pendla mellan Örnsköldsvik och Umeå.

kanelbullens dag

2010-10-04 @ 19:36:36


Sjukt värt att fira kanelbullens dag på Öviks mysigaste café med
med finfina kollektivmedlemmar och världens största kanelbullar.
Tråkigt att vår sista finfina fjärdedel är i hufvudstaden och roar sig dock.

Some words of wisdom:

1. Underskatta aldrig en utflykt med en kopp varm choklad på
din egen balkong. Bra sätt att plugga på.

2. Aldrig heller en regelbunden höstpromenad
genom en närbelägen kyrkogård.





Nu ska vi se på Boondock Saints!


Om

1up